Jelentkezzetek a város legurbánusabb sporteseményére! Szerezzétek meg az utcalimpia érmeit és hirdessétek velünk a sport szeretetét! 1 nap, amatőröknek, profi sportolóknak, de elsősorban a főváros lakóinak!

A Budapest Urban Games (BUG) a Budapest Főváros Önkormányzata és a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. által támogatott rendhagyó sportesemény, melynek célja a városi sportolás népszerűsítése és a helyi sportközösségek támogatása. Az idei évben is budapesti sportközösségek mérik össze erejüket olyan városi helyszíneken, melyeket eddig közlekedésre, vagy kikapcsolódásra használtunk, legyen az egy belvárosi utca, turisztikai látványosság vagy elhagyott telek.

Idén először a Magyar Öttusa Szövetség is társul  a rendezvényhez az öttusa utolsó két számával, a laser run-nal.

Két egyéni és egy váltó futam kerül megrendezésre a Citadella területén nyílt kategóriában, ezeket megelőzően ugyanitt pedig egy profi futamot indítunk.

A profi futam távja 4x 400 méter, bemutató jelleggel. Ez a futam segíti a külsős, amatőr versenyzőket abban, hogy megértsék és megérezzék a verseny lényegét. A futópályán 14-16 lőállás kerül felállításra, ezért egy futam maximális létszáma 14-16 fő.

A váltók összetétele 4 fő lesz, melyből 1 fő igazolt versenyző lehet. Itt összesen 1 futókört és 1 sorozatot kell teljesíteni a váltótagoknak.

A profi futamokra való indulási szándékot minél hamarabb jelezzétek a [email protected] email címen. Elsősorban azon igazolt versenyzők jelentkezését várjuk, akik felnőtt vagy junior korosztályúak, de nem jutottak ki a Felnőtt Világbajnokságra, illetve azokat a versenyzőket, akik hónap végén részt vesznek a dublini Laser Run Világbajnokságon.

A profi futam egyéni számában való részvételt a jelentkezések függvényében a MÖSZ bírálja el, illetve határozza meg.

Nyílt kategóriában a BUG honlapján lehet regisztrálni: https://budapesturbangames.hu/laser

Minden induló egy 2019-es Öttusa VB és BUG logóval ellátott pólót kap a verseny után.

Nevezési díj nincs.